top of page

הלבנת שיניים – החלום והמציאות

מי מאיתנו לא רוצה את החיוך הלבן המושלם? קיימות דרכים רבות להשגת אותו חיוך נכסף, אך יש להיזהר בבחירת השיטה, הטיפול והמטפל, זאת מכיוון שהנזק שעלול להגרם יכול להיות גדול מהתועלת. כל מה שכדאי לדעת לפני שמתחילים.



ישנן 3 שיטות עיקריות להלבנת שיניים:

הראשונה – "עשה זאת בעצמך". שיטה המיועדת לחסוך זמן וכסף. מדפי החנויות מציאים מגוון נרחב של תכשירים ומשחות שיניים, המבטיחות למשתמש בהן להלבין את שיניו תוך פרק זמן קצר וביעילות רבה.

השנייה –גישה המשלבת טיפול במרפאת השיניים המכינה סד אישי להלבנת שיניים ביתית על ידי המתרפא. השלישית – הלבנה מקצועית, אשר מתבצעת על ידי רופא השיניים, במרפאת השיניים, כמו שיטת "ברייט סמייל"

או שיטת lumalite המלבינה את השיניים בשעה אחת.


השיטה הטובה ביותר והמומלצת היא שילוב הלבנה ביתית עם הלבנה מיקצועית-ברייט סמייל. זאת אומרת,

המטופל מבצע בעצמו הלבנה ביתית בעזרת סד אישי במשך שבוע, אחר כך עובר הלבנה מקצועית על ידי רופא במרפאה ומסיים בשבוע נוסף של הלבנה ביתית. בשיטת ברייט סמייל קיים גם עיפרון הלבנה למקרי חירום( הנרכש בנפרד). התוצאות המתקבלות משילוב שתי השיטות (הביתית והמקצועית) הן המומלצות והטובות ביותר ומחזיקות לזמן ארוך יותר.


כמו כן, ישנה אפשרות לבצע "חיזוק" ההלבנה בעזרת הסד בבית לפי הצורך. ברור שלכל שיטה היתרונות והחסרונות שלה. חשוב מאוד להבין ש"אין ארוחת חינם", מה שזול, עלול להתברר בסופו של דבר כיקר ביותר. אין לבצע שום צורת הלבנה אם קיימת דלקת בחניכיים! חייבים לטפל קודם כל בדלקת על ידי מומחה לרפואת חניכיים. ההלבנה אינה פועלת באותה מידה על סתימות שחזורים, כתרים /גשרים ועל שיניים טבעיות, לכן אנו עלולים לקבל הבדלי גוונים הבולטים לעיין שיחייבו החלפת השחזורים בהתאם לגוון החדש שיתקבל. אם מתכננים שיקום פה, יש לבצע את ההלבנה לפני השיקום. הלבנות חוזרות וממושכות עלולות לגרום נזק לחניכיים.


בשיטת "עשה זאת בעצמך" – יש לבחור בקפידה את החומרים המתאימים. במשחות שנועדו לשימוש בעזרת מברשת השיניים, יש לוודא שמקדם השחיקה שלהן נמוך (מומלץ עד 100 יחידות RDA). לכל משחה מקדם שחיקה משלה, הנמדד ביחידות RDA, וברור כי ככל שמקדם השחיקה גבוה יותר, יעילות המשחה עולה, אך יחד עם זאת עולה הנזק הנגרם לשיניים. נזק זה עלול להיות גדול ואף בלתי הפיך. תקן עולמי 11609, ISO למקדמי שחיקה של משחות שיניים קובע את רמות השחיקה במשחות השיניים ביחידות RDA 0-70

רמת שחיקה נמוכה 70-100 | רמת שחיקה בינונית 100-150 | רמת שחיקה גבוהה 150-200


רמת שחיקה הרסנית חשובה לא פחות היא רמת חומציות החומרים. ככל שהמשחה בעלת רמת חומציות גבוהה יותר(ph נמוך) עולה דרגת השחיקה של המשחה (יותר בזגוגית, פחות בדנטין) לכן לא מומלץ לצחצח שיניים מיד לאחר הארוחה. כל מרכיבי השן (הזגוגית, הדנטין והצמנט) עלולים להיפגע מחומרים שוחקים. חומרים שוחקים במיוחד עלולים לגרום לכוויות בחניכיים, להרס בלתי הפיך ובמקרים קיצוניים אף לנמק ולפגיעה בעצם הלסת.

במידה וכבר קיימת שחיקה (אירוזיה או אברזיה) האזורים הללו רגישים יותר לשחיקה נוספת. אם מדובר במשחות שיניים מלבינות, יש לקחת בחשבון גם את סוג המברשת, דרגת הקושי שלה, אורך הסיבים והסיומת שלהם.



コメント


bottom of page